វា​ជា​ដំ​ណឹង​អាក្រក់​សម្រាប់​អ្នក​ដែល​ចូល​ចិត្ត​ពិសាស្រា។ តើ​អ្នក​ដឹង​ទេ​ថា ពេល​ដែល​អ្នក​ពិសា​ស្រា​ច្រើន​​គឺ កំពុង​តែ​កែលម្អរ​ទៅ​លើ​សុខ​ភាព​បេះដូង និង​សរសៃ​ឈាម។ ដូច្នេះ ក្រុម​អ្នក​សិក្សាស្រាវ​ជ្រាវ​របស់​សាកលវិទ្យាល័យ Pennsylvania នៅ​សហរដ្ឋ​អាមេរិច​បាន​ឲ្យ​ដឹង​ថា គ្រឿង​ស្រវឹង​គឺ​មិន​បាន​ផ្តល់​ជា​អត្ថប្រយោជន៏​ដល់​សុខ​ភាព​បេះដូង​ទេ។ អ្នក​វិទ្យា​សាស្ត្រ​បាន​បន្ថែម​ទៀត​ថា ប្រសិន​បើ​អ្នក​អាច​កាត់​បន្ថយ​ចំនួន​នៃ​ការ​ពិសាស្រា​បាន​នោះ​វា​អាច​ជួយ​កាពារ​នូវ​ជំងឺ​បេះ​ដូង និង​សម្ពាធ​ឈាម​ផង​ដែរ។ នៅ​ក្នុង​ក្រដាស​បោះពុម្ភ​ផ្សាយ​នៃ​កាសែត​វិជ្ជា​ពេទ្យ​របស់​ចក្រភព​អង់​គ្លេស​បាន​បង្ហាញ​ថា ដើម្បី​ដឹង​ពី​ចំនួន​នៃ​អ្នក​ពិសាស្រា​ដែល​បាន​ជះឥទ្ធិ​ពល​ទៅ​លើ​សុខ​ភាព​បេះ​ដួង ពួក​គេ​បាន​មើល​ឯកសារ​របស់​មន្ទី​ពេទ្យ ហើយ​មាន​ដល់​ទៅ ២៦០ ០០០ នាក់។
 
 

ចំពោះ​បុគ្គល​ដែល​មិន​បាន​ប្រើ​ប្រាស់​នូវ​គ្រឿង​ស្រវឹង​បាន​រក​ឃើញ​ថា ពួក​គេ​គឺ​មាន​សុខ​ភាព​ល្អ​ជា​មួយនឹង​ពេល​វេលា​ដែល​ពួក​គេ​រស់​នៅ។ ជា​ពិសេសដែល ការ​ទទូល​ទាន​សុរាប្រ​ចាំ​សប្តាហ៏​ទាប​ជាង ១៧ ភាគ​រយ គឺ​មាន​ចំនួន​តែ ១០% ប៉ុណ្ណោះ​ក្នុង​ការ​ប្រឈម​នឹង​ជំងឺសរសៃ​ឈាម​បេះ​ដូង​ក៏​ដូច​ជា​សម្ពាធ​ឈាម​បេះ​ដូង​ផង​ដែរ។
តាម​ការ​សិក្សា​ជា​សហពន្ធ័​មួយ អ្នក​និពន្ធ​ម្នាក់​ឈ្មោះ Michael Holmes បាន​ពន្យល់​ក្នុង​សេចក្តី​ថ្លែង​ការណ៏​ថា អ្វី​ដែល​មាន​រៀប​រាប់​ខាង​លើ ពិត​ជា​មាន​ផល​អវិជ្ជមាន​លើ​សុខ​ភាព​បេះ​ដូង​មែន
លើស​ពី​នេះ​ទៀត អ្វី​ដែល​អ្នក​កំពុង​តែ​មើល​ឃើញ​ជា​មួយ​នឹង​ការ​សិក្សា​ស្រាវ​ជ្រាវ​ថ្មី​មួយ​ទៀត ដែល​ស្រដៀង​ទៅ​នឹង​ការ​ពិសោធន៏​ក្នុង​មន្ទី​ពេទ្យ​បាន​បញ្ជាក់​ឲ្យ​ឃើញ​ថា ការ​ដែល​ចេះ​ប្រមាណ ឬពិសាសុរា​ក្នុង​កម្រិត​មធ្យម​អាច​នាំ​ឲ្យ​មាន​ការ​ប្រសើរ​ឡើង​ចំពោះ​សុខ​ភាព​សរសៃ​ឈាម៕

ដោយ៖ យូរី
 
ប្រភព៖ បរទេស

Ads

 
Top