តាម​ការ​សិក្សា​នៅ​ក្នុង​ប្រទេស​ចិន​បាន​រក​ឃើញ​ថា មនុស្ស​ពេញ​វ័យ​ដែល​ទទួល​ទាន​ខ្លឹម​ឆៅជា​របប​អាហារ អាច​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ដល់​ទៅ ៤៤ ភាគ​រយ។
 
ហេតុ​អ្វី​បាន​ជា​ការ​បរិភោគ​ខ្ទឹម​ស អាច​ប្រយុទ្ធ​ប្រឆាំង​នឹង​ជំងឺ​មហារីក​សួត ?​
នៅ​ក្នុង​ខ្ទឹមស​មាន​សារធាតុ​គី​មី​មួយ​ប្រភេទ​ដែល​ត្រូវបាន​ផលិត​ឡើង​នៅ​ពេល​ដែល​អ្នកចិញ្ច្រាំ។ សារធាតុ​គីមិន​នេះ​អាច​កាត់​បន្ថយ​ការ​រលាក​ក្នុង​រាង​កាយ និង​ធ្វើ​សកម្មភាព​ជា​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុក​ស៊ីតកម្ម, កាត់​បន្ថយ​ការ​ខូច​ខាត​រ៉ាឌី​កាល់​កោសិកា​នៃ​រាង​កាយ​។ ទោះ​ជា​យ៉ាងណា​ការសិក្សា​នេះមិន​បាន​រក​ឃើញ​ផល​ប៉ះពាល់​ស្រដៀង​គ្នា នៅ​ពេល​ដែល​ខ្ទឹម​ស​ត្រូវ​គេ​យក​ទៅ​ចម្អិន​នោះ​ទេ។

ខ្ទឹម​ស​អាច​ព្យាបាល​ជំងឺ​ដ៏​អស្ចារ្យ​ផ្សេងទៀត

ខ្ទឹម​ស​ត្រូវាបាន​គេ​ស្គាល់​ជា​យូរ​មក​ហើយថា ជា​គ្រឿង​ទេស​ដែល​ធ្វើ​ឲ្យ​អា​ហារ​កាន់តែ​មាន​រស់​ជាតិ​ឆ្ងាញ់​ប៉ុណ្ណោះទេ វា​ថែម​ទាំង​ជា​ថ្នាំ​ធម្មជាតិ​ដ៏​អស្ចារ្យ​មួយ​ប្រភេទ​ផង​ដែរ។ ​ខ្ទឹម​ស​មានសារធាតុ Allicin ដែល​អាច​ជួយ​ប្រយុទ្ធ​ប្រឆាំង​នឹង​មេរោគ​ដែល​បង្ក​ជា​ជំងឺ។ 

លើស​ពី​នេះ​ទៅ​ទៀត ខ្ទឹម​ស ក៏មាន​បរិមាណ​ដ៏​ធំ​នៃ​វីតាមីន A, B, C, D, pp, កាបូអ៊ីដ្រាត... និង​សារធាតុ​រ៉ែផ្សេង​ទៀត ដែល​ចាំបាច់​សម្រាប់​រាងកាយដូចជា អ៊ីយ៉ូត, ជាតិ​កាល់ស្យូម, ផូស្វ័រ, ម៉ាញែស្យូមព្រម​ទាំង​សមាសធាតុ​សំខាន់​ជា​ច្រើន​ទៀត។

ខ្ទឹម​ស​អាច​កាត់​បន្ថយ​កម្រិត​កូឡេស្តេរ៉ុល​ក្នុង​ឈាម, សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារធាតុ antioxidants ដែល​អាច​ជួយ​ស្តារ​ឡើង​វិញ​នូវ​​កោសិកា​​ក្នុង​រាងកាយ, បង្កើន​ភាព​ស៊ាំ និង​ជួយដល់​រាង​កាយ​ក្នុង​ការ​ប្រយុទ្ធ​ប្រឆាំង​នឹង​ជំងឺ​ជាច្រើន​រួម​ទាំង​មហារីក​។ អ្នក​ជំនាញ​ខាង​អាហារ​រូបត្ថម​បានផ្តល់​អនុសាសន៍ថា មុន​ពេល​ញ៉ាំ​ខ្ទឹម​ស គួរតែ​ហាន់ និង​ទុក​ប្រហែល​ជា ១៥ នាទី ដើម្បី​ឲ្យ​សារធាតុ Antibiotics នៅ​ក្នុង​ខ្ទឹម​បញ្ចេញ​សកម្មភាពផ្សំជា​មួយ​អុកស៊ីសែន បង្កើត​ឥទ្ធិពល​ថ្មី​ប្រឆាំង​នឹង​ជំងឺ​មហារីក។

ខ្ទឹម​ស​អាច​ព្យាបាល​ជំងឺ​ដូចជា៖ ឈឺ​ពោះ, ជំងឺ​ផ្តាសាយ, ពិបាក​រំលាយ​អាហារ, ជំងឺ​រលាកសន្លាក់, ជំងឺ​លើស​ឈាម, ជំងឺ​បេះ​ដូង, ជំងឺ​ទឹក​នោម​ផ្អែម... ។ ការ​បរិភោគ​ខ្ទឹម​ស ១០ ក្រាម​ ជា​ប្រចាំ​ថ្ងៃ​អាច​ជួយ​ពង្រឹង​សមត្ថភាព​រាង​កាយ។ ប្រើខ្ទឹម​ឆៅ ឬត្រាំ​ខ្ទឹម​ជាមួយទឹក​ខ្មេះ​ក្នុង​ថ្ងៃ ៣០ ទៅ ៤០ ថ្ងៃ​ ដើម្បី​បរិភោគ​ជា​រៀង​រាល់​ថ្ងៃ នឹង​អាច​ជួយ​ព្យាបាល​ជំងឺ​ផ្តាសាយ៕

ដោយ៖ មង្គលការ


ប្រភព៖ បរទេស

Ads

 
Top