ជា​ការពិត​ណាស់ ការ​បរិភោគ​សាច់​ពពែ​គឺ​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​យ៉ាង​ខ្លាំង​ចំពោះ​សុខភាព ប៉ុន្តែមាន​មនុស្ស​ជា​ច្រើន​​មិន​បាន​ចាប់​អារម្មណ៍​ចំពោះ​រឿង​នេះ​ឡើយ។ ដើម្បី​ទទួល​បាន​ចម្លើយ​កាន់តែ​ច្បាស់ សូមអាន​អត្ថបទ​ខាង​ក្រោម៖
 

តើ​ការ​បរិភោគ​សាច់​ពពែ​មាន​ផល​ល្អ ឬយ៉ាង​ណា?
សាច់​ពពែ គឹ​ជាអាហារ​មួយ​ប្រភេទ​ដែល​មនុស្ស​ភាគ​ច្រើន​ចូល​ចិត្ត​ខ្លាំង​បំផុត។ សាច់​ពពែឈ្មោល​អាច​ត្រូវបានគេ​យក​ទៅ​ជា​ម្ហូប​ច្រើន​មុខ​ដូចជា ដុត ឬ​ក៏ស៊ុប... វា​មិនត្រឹម​តែ​ឆ្ងាញ់​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ថែមទាំង​ល្អ​សម្រាប់សុខភាព​ថែម​ទៀត

បើ​យោង​តាម​ឪសថស្ថាន​បុរាណ​បង្ហាញ​ថា ស្ទើរ​តែ​គ្រប់​ផ្នែក​ទាំង​អស់នៃសរីរាង្គពពែ​ឈ្មោល​ទាំង​ សាច់  ទាំងឆ្អឹង... មាន​គុណ​ប្រយោជន៍​អាច​ជា​ថ្នាំ​សម្រាប់​ព្យាបាល​ជំងឺបាន។ បើ​យោង​តាម​គោការណ៍​វិទ្យាសាស្ត្រ​ សាច់​ពពែ​ត្រូវបាន​គេ​ចាត់​ទុក​ថា មាន​ផ្ទុក​វីតាមីន B ច្រើន ជា​ពិសេស Riboflavin និងវីតាមីន B12 ។ សាច់​ពពែ​គឺ​ជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អ​នៃ​ជាតិ​ប្រូតេអ៊ីន, ជាតិ​ខ្លាញ់តិច និង​កាឡូរី​តិច​ជាង​សាច់គោ​ ឬ​សាច់​មាន់​ដុត។

សាច់​ពពែជា​ប្រភពនៃ​ជាតិ​ដែក ដែល​ងាយ​ស្រួល​ក្នុងការ​ស្រូប​យក​សម្រាប់​អ្នក​ដែលមាន​ភាព​ស្លេក​ស្លាំង។ លើស​ពី​នេះ​ទៅ​ទៀតជាតិ​ស័ង្កសីនៅ​ក្នុង​សាច់​ពពែ​ក៏​មាន​ច្រើន​ផងដែរ។ ដូច្នេះ​សាច់​ពពែគឺ​ជាអាហារ​ដែលមាន​ជីវជាតិ​ណាស់ ដែល​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះគួរ​ជ្រើស​រើសជា​អាហារ។

ម្យ៉ាង​វិញ​ទៀត​សាច់ពពែ​មាន​លក្ខណៈ​ផ្អែម, កក់ក្តៅ, ជួយ​បំពេញ​ឈាម, បញ្ចេញ​ឧស្ម័ន​ពុលពីរាង​កាយ, សម្រួល​ដល់​តម្រង​នោម, ការ​ពារ​ភាព​ស្លេក​ស្លាំង, ខ្វះ​ទម្ងន់, ខ្សោយ, ជួយ​ជំរុញ​ឲ្យ​ឃ្លាន​អាហារ ឬ​ជួយ​ដល់​មុខ​ងារ​ផ្លូវ​ភេទ​ ដែល​បណ្តោល​មក​ពី​ការ​ខូច​តំរង​នោម។

គួរចំណាំ​មុន​នឹង​បរិភោគ​សាច់​ពពែ
មនុស្ស​ដែល​មាន​​អណ្តោត​ដំបៅ, ឈឺ​ភ្នែក​ឡើងពណ៌ក្រហម, ល្វីង​មាត់, ស្ងួត​បំពង​ក, ឈឺ​ធ្មេញ ឬ​ជំងឺរាគរួសមិន​គួរបរិភោគ​សាច់​ពពែនោះ​ទេ។ ជា​ពិសេសកំុំ​បរិភោគ​សាច់​ពពែ​ជា​មួយនឹងទឹក​ខ្មេះ ព្រោះ​វា​អាច​ធ្វើ​ឲ្យ​ប៉ះពាល់​ដល់​កំដៅ​រាង​កាយ ដែល​អាច​កាត់​បន្ថយ​យ៉ាង​ខ្លាំង។

បន្ទាប់ពី​បរិភោគ​សាច់​ពពែ​អ្នក​មិន​គួរផឹក​តែ​នោះទេ។ ប្រសិន​បើ​អ្នក​នៅ​​តែ​បរិភោគ​ ប្រូតេអ៊ីន​ដែល​មាន​នៅ​ក្នុងសាច់​ពពែនឹង​ផល​ជាតិ​អាស៊ីត​ដែល​ធ្វើ​ឲ្យ​ខ្សោយ​ពោះ​វៀន អាច​បង្ក​បញ្ហាការ​ទល់​លាមក។
មិន​តែប៉ុណ្ណោះ​ការ​បរិភោគ​ឪឡឹក​បន្ទាប់​ពី​បរិភោគ​សាច់​ពពែ ក៏​ជា​បញ្ហា​មួយ​ដែរ ព្រោះ​វា​អាច​រារាំងដល់​​ផាល​ក្រពះ​របស់​អ្នក៕​

ដោយ៖ មង្គលការ

ប្រភព៖ បរទេស

Ads

 
Top