ការ​ទទួល​ទាន​ទឹក​ក្រូច​ឆ្មា​អាច​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៏​ជា​ច្រើន​ដល់​សុខ​ភាព ប៉ុន្តែ​វា​មិន​ត្រូវ​ចំពោះ​សុខ​ភាព​មនុស្ស​ទាំង​អស់​នោះ​ឡើយ។ ទឹក​ក្រូច​ឆ្មា​ជា​ប្រភេទ​ភេសជ្ជៈ​ដែល​ធ្វើ​ឡើង​តាម​វិធី​ច្របាច់​យក​ទឹក​ នៅ​ពេល​ទទួល​ទាន​អាច​បន្ថែម​ស្ករ និង​ទឹកកក​ចូល។
 

ភេសជ្ជៈ​ទឹកក្រូចឆ្មា​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៏​ច្រើន​ចំពោះ​សុខ​ភាព។ ការ​ទទួល​ទាន​ភេសជ្ជៈ​ទឹក​ក្រូចឆ្មាជា​រៀង​រាល់​ព្រឹក​មិន​ត្រឹម​តែជួយ​ឲ្យ​សម្រកទម្ងន់, ជួយ​ដល់​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ, ជួយ​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាព​ស៊ាំប៉ុណ្ណោះ​ទេ តែ​ថែម​ទាំង​ជួយ​ដល់​សុខ​ភាព​ស្បែក, ជួយ​សម្រួល​ដល់​ផ្លូវ​ដង្ហើម។ ការ​ទទួល​ទាន​ទឹក​ក្រូច​ឆ្មា​ជា​ប្រចាំ អាច​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​កម្រិត​ជាតិ​អាស៊ីត​ក្នុង​រាង​កាយ។

វីតាមីន C គ្មាន​នៅ​ក្នុង​ទឹក​ក្រូច​ឆ្មា​នោះ​ទេ។ ជា​ការ​ពិតណាស់ នៅ​ក្នុង​ក្រូច​ឆ្មា វីតាមីន C គ្រាន់​តែ​ជា​គ្រឿង​ផ្សំ​ផ្សេង​ទៀត​ដែល​នៅ​សល់​តែ​ប៉ុណ្ណោះ។ ធាតុ​ផ្សំ​ពិត​ប្រាកដ​នៅ​ក្នុង​ទឹក​ក្រូច​ឆ្មា​ធម្មជាតិ គឺ​នៅពេល​វា​ត្រូវ​បាន​មនុស្ស​ទទួល​ទាន​ចូល​ក្នុង​រាង​កាយ ដើម្បី​ជួយ​សម្រួល​ដល់​រាង​កាយ។ ឧទាហរណ៏៖ ការ​ទទួល​ទាន​ទឹក​ក្រូច​ឆ្មា​បាន​គ្រប់​គ្រាន់​អាច​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ជំងឺ​លើស​ឈាម តែ​គេ​ចាក់​វីតាមីន C ដើម្បី​កម្តៅ​រាង​កាយ ឬ​ជួយ​សម្រួល​ដល់​លំហូរ​ឈាម​ក្នុង​រាង​កាយ។ ហើយ​ទឹក​ក្រូច​ឆ្មា​ក៏អាច​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​កម្តៅ​ក្នុង​ខ្លួន​មនុស្ស​ផង​ដែរ។

ប៉ុន្តែ​ផ្ទុយ​ទៅ​វិញ នៅពេល​ដែល​ហត់​អស់​កម្លាំង (ខ្វះ​ខ្យល់​អុកស៊ី​សែន) ហើយ​ទទួល​ទាន​ទឹក​ក្រូច​ឆ្មា​អាច​បណ្តាល​ឲ្យ​ងាយ​នឹង​ឈឺ​ស្មា ឈឺ​សន្លាក់​ម្រាម​ដៃ ឈឺក និង​ឈឺក្បាល។ នេះ​ដោយ​សារ​តែជាតិ​ជូរ​របស់​ក្រូច​ឆ្មា។ វា​មាន​ជាតិ​អាស៊ីត ធ្វើ​ឲ្យ​ឈឺសាច់​ដុំ, ឈឺ​សន្លាក់​សាច់​ដុំ, ឈឺ​ចាប់​ក្នុង​ពោះ។

ទឹក​ក្រូចឆ្មា, ទឹកក្រូច ឬភេសជ្ជៈ​ដទៃ​ផ្សេងៗ​ទៀត មិន​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៏​ទាំង​ស្រុង ហើយ​ក៏​មិន​ផ្តល់​ផល​ប៉ះ​ពាល់​ទាំង​ស្រុង​ដែរ បញ្ហា​នឹង​មិន​កើត​ឡើង​ប្រសិន​បើ​ប្រើ​ប្រាស់​វា​បាន​ត្រឹម​ត្រូវ។ ទោះ​បី​ជា​យ៉ាង​ណាក៏​ដោយ បរិមាណ​ជាតិអាស៊ីត​ច្រើន​អាច​ប៉ះ​ពាល់​សុខ​ភាព៕

ដោយ៖ ដារ៉ា

ប្រភព៖ បរទេស

Ads

 
Top