ការទទួលទានទឹកក្រូចឆ្មាអាចផ្តល់អត្ថប្រយោជន៏ជាច្រើនដល់សុខភាព ប៉ុន្តែវាមិនត្រូវចំពោះសុខភាពមនុស្សទាំងអស់នោះឡើយ។ ទឹកក្រូចឆ្មាជាប្រភេទភេសជ្ជៈដែលធ្វើឡើងតាមវិធីច្របាច់យកទឹក នៅពេលទទួលទានអាចបន្ថែមស្ករ និងទឹកកកចូល។

ភេសជ្ជៈទឹកក្រូចឆ្មាផ្តល់អត្ថប្រយោជន៏ច្រើនចំពោះសុខភាព។ ការទទួលទានភេសជ្ជៈទឹកក្រូចឆ្មាជារៀងរាល់ព្រឹកមិនត្រឹមតែជួយឲ្យសម្រកទម្ងន់, ជួយដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ, ជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំប៉ុណ្ណោះទេ តែថែមទាំងជួយដល់សុខភាពស្បែក, ជួយសម្រួលដល់ផ្លូវដង្ហើម។ ការទទួលទានទឹកក្រូចឆ្មាជាប្រចាំ អាចជួយកាត់បន្ថយកម្រិតជាតិអាស៊ីតក្នុងរាងកាយ។
វីតាមីន C គ្មាននៅក្នុងទឹកក្រូចឆ្មានោះទេ។ ជាការពិតណាស់ នៅក្នុងក្រូចឆ្មា វីតាមីន C គ្រាន់តែជាគ្រឿងផ្សំផ្សេងទៀតដែលនៅសល់តែប៉ុណ្ណោះ។ ធាតុផ្សំពិតប្រាកដនៅក្នុងទឹកក្រូចឆ្មាធម្មជាតិ គឺនៅពេលវាត្រូវបានមនុស្សទទួលទានចូលក្នុងរាងកាយ ដើម្បីជួយសម្រួលដល់រាងកាយ។ ឧទាហរណ៏៖ ការទទួលទានទឹកក្រូចឆ្មាបានគ្រប់គ្រាន់អាចជួយកាត់បន្ថយជំងឺលើសឈាម តែគេចាក់វីតាមីន C ដើម្បីកម្តៅរាងកាយ ឬជួយសម្រួលដល់លំហូរឈាមក្នុងរាងកាយ។ ហើយទឹកក្រូចឆ្មាក៏អាចជួយកាត់បន្ថយកម្តៅក្នុងខ្លួនមនុស្សផងដែរ។
ប៉ុន្តែផ្ទុយទៅវិញ នៅពេលដែលហត់អស់កម្លាំង (ខ្វះខ្យល់អុកស៊ីសែន) ហើយទទួលទានទឹកក្រូចឆ្មាអាចបណ្តាលឲ្យងាយនឹងឈឺស្មា ឈឺសន្លាក់ម្រាមដៃ ឈឺក និងឈឺក្បាល។ នេះដោយសារតែជាតិជូររបស់ក្រូចឆ្មា។ វាមានជាតិអាស៊ីត ធ្វើឲ្យឈឺសាច់ដុំ, ឈឺសន្លាក់សាច់ដុំ, ឈឺចាប់ក្នុងពោះ។
ទឹកក្រូចឆ្មា, ទឹកក្រូច ឬភេសជ្ជៈដទៃផ្សេងៗទៀត មិនផ្តល់អត្ថប្រយោជន៏ទាំងស្រុង ហើយក៏មិនផ្តល់ផលប៉ះពាល់ទាំងស្រុងដែរ បញ្ហានឹងមិនកើតឡើងប្រសិនបើប្រើប្រាស់វាបានត្រឹមត្រូវ។ ទោះបីជាយ៉ាងណាក៏ដោយ បរិមាណជាតិអាស៊ីតច្រើនអាចប៉ះពាល់សុខភាព៕
ដោយ៖ ដារ៉ា
ប្រភព៖ បរទេស